زاموفیلیا یکی از مقاوم تری و محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که به راحتی می توانید آن را در منزل پرورش دهید. تکثیر زاموفیلیا به سه روش صورت می گیرد. تکثیر از طریق تقسیم ریزوم ، قلمه ساقه و قلمه برگ که هر سه روش را بصورت مرحله به مرحله و همراه با فیلم به شما آموزش می دهیم با گل آذین همراه باشید.
یکی از راه های تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ می باشد که برای اینکار چند برگ از بوته اصلی جدا کنید برگ ها حتما باید دم برگ داشته باشند. برگ ها را داخل کوکوپیت و پرلیت یا ماسه بکارید طوری که نصف برگ داخل خاک باشد. قلمه های برگ را جایی قرار دهید که نور خوب و غیرمستقیم داشته باشد. سطح خاک را مرطوب نگه دارید. حتی می توانید با یک پلاستیک شفاف که چند سوراخ روی آن ایجاد کردید قلمه ها را کاور کنید تا شرایط گلخانه ایجاد شود. 6 تا 8 ماه زمان میبرد تا انتهای برگ غده تشکیل شود و حدود یکسال زمان لازم است تا قلمه ها به گیاه بالغ تبدیل شوند.
ابتدا یک ساقه از گیاه اصلی جدا کنید که خیلی جوان نباشد و بعد اجازه دهید تا قسمت بریدگی پینه ببندد ( خشک شود ). برگ های روی ساقه را بچینید تنها یک یا دو برگ بماند کافی است این کار باعث می شود گیاه انرژی خود را صرف تولید ریشه کند. قلمه ها را داخل کوکوپیت و پرلیت یا ماسه بکارید و آن را جایی قرار دهید تا نور خوب و غیرمستقیم داشته باشد. شما حتی می توانید ساقه هایی که چروکیده شدن و یا در حال پوسیدگی هستند را هم قلمه بزنید. اگر ساقه در حال پوسیدگی است قسمت ها آلوده و خراب را جدا کنید و قسمتی از ساقه که سالم است را قلمه بزنید. این روش از تکثیر زاموفیلیا نیز بسیار زمان بر است لطفا صبور باشید.
ساقه زاموفیلیا را در داخل آب نیز می توانید ریشه دار کنید. ساقه ای از گیاه اصلی جدا کنید برگ های اضافه را بچینید یک یا دو برگ بماند کافی است اجازه دهید محل بریدگی خشک شود. سپس داخل یک ظرف مقداری آب جوشیده که هم دما با محیط باشد بریزید و ساقه ها را داخل آن قرار دهید لازم نیست تمام ساقه داخل آب باشد 2 سانت از ساقه داخل آب باشد کافی است. قلمه ها را جایی بزاید که نور خوب و غیرمستقیم به آن ها برسد و هر دو هفته آب را عوض کنید و حتما از آب بدون املاح استفاده کنید.
یکی از راحت ترین روش های تکثیر زاموفیلیا تقسیم ریزوم می باشد. در فصل بهار گیاه مادری را از گلدان خارج کنید و همان طور که داخل فیلم تکثیر زاموفیلیا آموزش داده شد ریزوم ها را جدا کنید و داخل گلدان های مجزا بکارید.
زاموفیلیا یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی می باشد که مقاوم به نور کم و کم آبی است. اگر به دنبال خرید گل آپارتمانی بی درد سر هستید خرید زاموفیلیا را به شما پیشنهاد می دهم یه مثال معروفی است که میگه خراب کردن زاموفیلیا سخت تر از نگهداری آن است. گل زاموفیلیا را با خرید گلدان گل شیک زیباتر کنید و در گوشه ای از دکوراسیون منزل یا محل کار خود قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید.
زاموفیلیا به نور متوسط و غیرمستقیم احتیاج دارد. در نور کم و حتی در اتاق بدون پنجره با نور لامپ نیز زنده می ماند ولی رشد زیادی نمی کند و پاجوش جدید نمی دهد.اگر می خواهید زاموفیلیایی با برگ های پهن و ساقه زخیم داشته باشد که کلی جوانه جدید بدهد آن را جایی قرار دهید که نور خوبی داشته باشد.
اگر در منزل یا محل کار خود نور ندارید و علاقه به نگهداری گل و گیاه دارید می توانید از لامپ رشد استفاده کنید که گل آذین به صورت حرفه ای به ساخت چراغ رشد پرداخته است و شما می توانید قبل خرید لامپ رشد از کارشناس های ما مشاوره بگیرید تا چراغ رشد مناسب شما را پیشنهاد بدهند.
تنها دشمن و اصلی ترین دشمن زاموفیلیا آبیاری زیاد است پس قبل آبیاری خاک را چک کنید اگر به اندازه 2 تا 3 سانت خشک بود آبیاری را با آب بدون املاح انجام دهید.
دمای محیط 25 درجه سانتی گراد برای آن مناسب است. زاموفیلیا نیازی به غبارپاشی ندارد و رطوبت محیط برای آن کافی است.
در بهار و تابستان ماهی یکبار و با سرد شدن هوا هر دو ماه یکبار به آن کود دهید. در زمستان نیازی به کوددهی نمی باشد.
زاموفیلیا به خاک غنی با زهکشی بالا نیاز دارد طوری که آب اضافی به راحتی از انتهای گلدان خارج شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر نگاهی به مقاله شرایط نگهداری زاموفیلیا بندازید.