برخی از کشورهای جهان در مسیر تلفیق گیاهان با زندگی انسانی پیشرو هستند و در راه استفاده از انرژی انتقالی محیط زیست (LEED)، اعتباراتی را برای استفاده از این فواید برای جامعه خود در نظر گرفتهاند. درسال 1984، زیست شناس دانشگاه هاروارد بنام دکتر اد ویلسون، میل طبیعی انسان به طبیعت را بیوفیلیا نامید. استفان ر. کلرت، یکی از مشاوران برجسته در پروژههای ساختمانسازی سبز و استاد محیط زیست اجتماعی در دانشگاه ییل بسیاری از وقت و فکر خود را معطوف به تحقیق در زمینه بیوفیلیا کرد. او در مطالعات و نگارش آخرین کتاب خود بنام “طراحی بیولوفیک”به نظریه علمی و کاربردی کردن در ساختمانهایی که به زندگی و طراحی بر اساس رشد طبیعی (استفاده از گیاهان سبز در ساختمان) نزدیک باشد پرداخته است و در همین مطالعه که هنوز هم در حال انجام است ، پروژهای در وسط شهر منهتن در بایانت پارک اجرا کرد . همچنین در تحقیقاتی با همکاری هرمان میلر در یک بررسی علمی ، درجهای از تاثیر بر روی کارمندان دفتر کارگران در کارخانه تولید مبل که در معرض مستقیم عناصر گیاهی و طبیعی قرار گرفته بودند، دریافت که افزایش قابل توجه بهرهوری، غیبت کمتر، مشکلات سلامتی کمتر و درک بهتر از رفاه توسط افراد مشغول به کار در همان شرکت ثبت شده است .
در کشور ما نیز بایوفیلیک دیزاین در معماری توسعه پیدا کرده است و به معماری زیست گرا تعریف شده است
توسعه فضای سبز و الهامات آن به نحوی که تاثیر عوامل شهر نشینی و سندروم ساختمان را تقلیل داده و همواره حس خوشاید حضور در فضای سبز را القا کند و از مواحب آن بهره مند شویم
بایوفیلیک و یا معماری زیست گرا توجه زیادی به همنشینی انسان شهر نشین در مجاورت سبزینه داشته و سعی در خلق فضا های طبیعی در معماری و معماری کلان شهری دارد
هم زیستی با گیاهان، استرس کمتر و بهرهوری بالاتر
پژوهشهای معتبر انجام شده توسط دکتر راجر اس. اولریش از دانشگاه A&M تگزاس، هلن راسل دانشگاه سوری انگلستان و همچنین تحقیقات دکتر ویرجینیا لهر از دانشگاه ایلتی واشینگتون، تایید کننده این مطلب است که گیاهان استرس در محل کار را بطور قابل توجهی پایین آورده و بهرهوری کارگران و کارمندان را بالاتر میبرد. در مطالعه دکتر لهر در یک فضای داخلی بصورت آزمایشی 27 دستگاه کامپیوتر برای ارزیابی بهروری و استرس کارمندان در محیط کار طراحی شده بود و افرادی که در محیط خود دارای دکوراسیون گیاهی بودند 12 درصد سازندهتر از محیط بدون گیاه بودند. بصورت غریزی نزدیک فضای سبز بودن باعث احساس آسایش بیشتری میشود
اهمیت محیط فروشگاهها و خصوصا فروشگاههای زنجیرهای و بهبود خرید مشتریان، بر هیچ یک از مدیران این فروشگاهها پوشیده نیست. و همواره بخشهای بازاریابی، بستهبندی و چیدمان محصول بر رفتار خریداران مورد مطالعه قرار گرفته است (انگل و همکاران 1990). در حالی که مدیران فروشگاهها در ارائه محصول در فروشگاههای خود اهمیت قائل هستند، اغلب دکوراسیون سطح پایین (Macro Level) که محیط فضای فروشگاهی را دربر گرفته است نادیده گفته میشود. تحقیقات ماتیلا و رایتز (2002) در زمینه نحوه و شکل انتخاب محصول توسط مصرفکنندگان در محیط فروشگاههای زنجیرهای، نشان داد که درک و مناظره دکوراسیون و چشم انداز کلی در دید خریداران تاثیر بسرایی دارد.دکوراسیون گیاهان داخلی و مناظر ایجاد شده شرایط و محیط مطلوبتری را برای فعالیت فروشگاههای زنجیرهای فراهم میآورد. هنگامی که در فروشگاهها از دکوراسیون فضای سبز استفاده میشود محیط فروشگاهی بیشتر بازدید میشود، خریداران اقامت طولانیتری در فروشگاه داشته، افزاش 30 درصدی نرخ کیفیت محصولات و خرید محصول را به میزان 12 درصد افزایش خواهد داد.
تحقیقات نشان میدهد که گیاهان داخل سالن:
بسیاری از مردم نمیدانند که آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و حتی در مرکز شهرستانها تقریبا همیشه در داخل خانه بالاتر از خارج آن میباشد و تقریبا سیستمهای تهویه مطبوع هرگز برای حذف آلایندههای گازی که از بیرون به داخل می آیند طراحی نشداند.هوای داخل خانه مخلوط ازهوای آلوده فضای باز، آلایندههای گازی که از طریق دودکش دفع نشده، گازهای منتشر شده VOCs از مواد پلاستیک، مبلمان مصنوعی (مشتق شده از نفت)، گازها ی حاصل از پخت و پز ، حلالها، و غیره میباشد.
محققان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) در مطالعات آزمایشگاهی به توانایی گیاهان در محیط داخلی به کاهش گازهای VOCs، CO2و CO پی بردهاند. آنها در آزمایشگاهی 11 گونه گیاهی محیط داخلی که قابلیت حذف VOC را داشته باشد را مورد آزمایش قرار دادهاند. پس از یک هفته از قرار گرفتن در معرض هوایی VOC ، تمام گونههای گیاهی قادر به حذف مناسب VOC در حدود 24 ساعت بودند. و اختلافی در روز و یا شب بودن نیز وجود نداشت محققان UTS میگویند دلیل آن این است که در درجه اول فضای سبز داخلی مخلوط میکروارگانیسم است که فرآیند حذف VOCها را مهیا میکند.
در اصل سیستم گیاه- برگ، ریشه موادی مانند بنزن و فرمالدئید منتشر شده توسط مبلمان، فرش، فتوکپی، پرینتر و بسیاری از مصالح ساختمانی مدرن را گرفته و آنها را به اکسیژن تبدیل کرده و به محیط برمیگرداند .
به طور خلاصه، گیاهان داخلی یک تاثیر قابل توجهی بر بهبود کیفیت هوا در ساختمانها دارند. بدین ترتیب می توان به موارد زیر اشاره کرد :
o ترکیبات آلی فرار (VOCs) ساطع شده از پلاستیک/ مواد مصنوعی، مبلمان، اتصالات، کامپیوترها، چاپگر– مشکلات ایجاد شده : از دست دادن تمرکز، سردرد، چشم ، بینی و گلو درد .
o وجود دی اکسید کربن حاصل از بازدم ، باعث خواب آلودگی، سنگین شدن سر و تهوع • یافتههای محققان نشان میدهد که گیاهان داخل ساختمان میتوانند باعث کاهش موارد زیر شوند :
o اکسیدهای نیتروژن و گوگرد
o مواد سمی موجود در هوا
o ذرات معلق
o گاز ازن
o میتوان بیش از 80٪ از مواد الاینده را به کمتر از 100 PPB کاهش دهد .
o همه گونههای گیاهی به همان اندازه موثر هستند (روند بستگی به همزیستی مخلوط نرمال باکتری گلدانها دارد)
o این گونه های گیاهی هم شب و هم روز به فعالیت ادامه میدهند .
o مجاورت گیاهان باعث کاهش 10-25٪ درصدی دی اکسید کربن خواهد شد .
o شاخ و برگ گیاهان برای حذف CO2 بهتر و بیشتر عمل خواهند کرد .
o بهینهسازی کاهش CO2 توسط قرار دادن گیاهان با توجه به شرایط نور توصیه میشود.
o کاهش تا 90٪ مونو اکسید کربن.
https://aranchii.com/blog/coexistence-garden/